Veelgestelde vragen

Over de AIRBO® Aircleaner

Door de ernst en de omvang van de coronacrisis is er grote vraag naar effectieve beschermingsmiddelen voor (medisch) personeel in de eerste lijn (huisartsen) en tweede lijn (artsen, verpleegkundigen), maar ook in het bedrijfsleven en op scholen. De AIRBO® Aircleaner Desk biedt zowel een fysieke (plexiglas) als luchttechnische (afzuiging) barrière tegen coronabesmetting en zowel de Desk als de Pillar filtert de lucht continu op HEPA H13- niveau. Lees hieronder alle antwoorden op veelgestelde vragen over de werking van de AIRBO® Aircleaner!

AIRBO® Aircleaner

Is het product direct beschikbaar?

Het product is doorontwikkeld en is in diverse uitvoeringen direct leverbaar.

Is het product nog in de experimentele fase?

Het product is niet meer in de experimentele fase: het is getest en gevalideerd door onderzoeksinstantie TNO. De ingebouwde ventilator en filtermodule zijn gebaseerd op betrouwbare, bestaande luchtreinigingstechniek, en ook de meubels worden vervaardigd op een wijze die al sinds jaar en dag gebruikt wordt in zowel medische als non- medische omgevingen.

Voor wie is het product geschikt?

Het product is geschikt voor alle plekken waar mensen worden blootgesteld aan de risico’s van besmetting door menselijk contact. Primair is het product ontwikkeld voor zorgverleners die in ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, apotheken, verzorgingstehuizen of zorginstellingen waar men dagelijks en veelvuldig bloot wordt gesteld aan contact met patiënten. Maar de AIRBO® Aircleaner is als Pillar ook zeer geschikt in afgesloten ruimtes zoals scholen, leslokalen, wachtruimtes, vergaderzalen, overlegruimtes, kantines of werkkamers.

Wat als ik als bedrijf of particulier interesse heb in dit product?

Laat het ons weten via [email protected] of bestel het product direct online in onze webshop op klopinnovations.com

Hoe bewerkelijk is de installatie van dit systeem?

Het is plug en play. U steekt de steker in de contactdoos en zet de schakelaar op aan en het functioneert meteen.

Is het verplaatsbaar?

Ja, en om dit nog makkelijker te maken is er optioneel een set van vier zwenkwielen beschikbaar.

Hoe vaak moet de lucht per uur gereinigd worden?

Dit is afhankelijk van de mate van vervuiling en het soort vervuiling. Een richtlijn is minimaal drie keer per uur.

De AIRBO® Aircleaner en het coronavirus

Filtert de AIRBO® Aircleaner echt corona?

De combinatie van filters in de AIRBO® Aircleaners is door TNO getest en voldoet aan de hoogste normen: 99,95% van alle deeltjes (tot 0,3 μm) worden uit de lucht gefilterd. Hoestdruppeltjes en -nevel uit uitademingslucht worden hierdoor dus gefiltreerd, ook wanneer zij besmet zijn met het coronavirus. Met onze producten wordt het coronavirus dus echt uit de lucht verwijderd, in plaats van het enkel pogen tegen te houden zoals bij een plexiglazen spatscherm.

Wat doen de AIRBO® Aircleaner Pillar en Desk?

Beide systemen zuigen (vervuilde) lucht aan en begeleiden deze lucht door één of meerdere filters en blazen de schone lucht weer in de ruimte. Dit is een continu proces. Bij de Desk noemen we dit directe afzuiging (meteen bij de mond) en bij de Pillar heet dit indirecte afzuiging (uit de omgeving).

Wat wordt uit de lucht gefilterd?

De AIRBO® Aircleaners zijn voorzien van een fijnmazig HEPA H13- filter. Hiermee worden (nano)deeltjes (o.a. aerosolen, fijnstof, pollen, (corona-) virussen) zo efficient mogelijk afgevangen zodat we deze niet in onze ademzone krijgen. HEPA H13- filters worden ook gebruikt in bijvoorbeeld operatiekamers van ziekenhuizen en verwijderen 99,95% van alle deeltjes (tot 0,3 μm).

Hoe weet ik of ik voldoende filter?

U meet de lengte, breedte en hoogte van de ruimte. Bijvoorbeeld 8 x 4x 2,5m: dit is 80m3. Wilt u deze ruimte ieder kwartier (4x per uur) gefilterd hebben, dan zet u de toerenregelaar op 320m3. (80 x 4 = 320m3). Wilt u dit elke tien minuten, dan zet u de toerenregelaar op 480m3. (80 x 6 = 480m3)

De AIRBO® Aircleaners zijn traploos regelbaar tussen de 100 en 700m3/uur.

Heeft dit systeem een nadelig invloed op reeds bestaande systemen?

Nee, juist het tegendeel. Metingen laten zien dat, ondanks dat er luchtbehandelingssystemen in gebouwen geplaatst zijn en waar bijvoorbeeld de AIRBO® Pillar geplaatst wordt, het aantal deeltjes in de lucht met nog wel 80% naar beneden gaat. De reden is dat bestaande systemen vrijwel nooit filteren met HEPA H13 en AIRBO wel.

In welke uitvoeringen is het product leverbaar?

De AIRBO® Aircleaner is een universele oplossing en leverbaar als een Pillar, die los in elke willekeurige ruimte kan worden geplaatst, of als in hoogte instelbaar bureaumodel welke over een bestaand bureau kan worden geplaatst. In alle modellen is de AIRBO® Aircleaner HEPA-H13 luchtreinigingstechniek ingebouwd en ze zijn plug-and-play.

Welk onderhoud heeft de AIRBO® Pillar nodig?

De omkasting kunt u afnemen met een vochtige doek. Het vervangen van de filter(s) is aan te bevelen om dit jaarlijks te doen, dit is afhankelijk van de mate van vervuiling. Als het filter verzadigd is stopt het systeem automatisch.